RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT
Gulaschsuppe
Recept z Württemberger Haus v Lechtalerských Alpách, 2220 m.
Ingredience
- 200 g hovězího masa nakrájeného na kostičky
- 200 g brambor nakrájených na kostičky
- 1 cibule
- Rajčatová pasta
- 2 lžíce mouky
- cca 1 litr vody
- 1 lžička česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička oregana
- 1 lžička tymiánu
- 1 špetka nastrouhaného citronu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
A samozřejmě tajná přísada!
Postup
- Dobře orestujte cibuli, poté přidejte rajčatový protlak a mouku
- Vše zalijte vodou (teď by měla být krémová)
- Nyní přidejte koření a česnek a přiveďte k varu
- Nakonec přidáme brambory a předem orestované hovězí maso
- Necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené