sloveská verzia

RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT

Gulaschsuppe

 

Recept z Württemberger Haus v Lechtalerských Alpách, 2220 m.

 

klíč k winterraumu

Ingredience

  • 200 g hovězího masa nakrájeného na kostičky
  • 200 g brambor nakrájených na kostičky
  • 1 cibule
  • Rajčatová pasta
  • 2 lžíce mouky
  • cca 1 litr vody
  • 1 lžička česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 špetka nastrouhaného citronu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře

A samozřejmě tajná přísada!

 

 

Postup

  • Dobře orestujte cibuli, poté přidejte rajčatový protlak a mouku
  • Vše zalijte vodou (teď by měla být krémová)
  • Nyní přidejte koření a česnek a přiveďte k varu
  • Nakonec přidáme brambory a předem orestované hovězí maso
  • Necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené