sloveská verzia

RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT

Kaiserschmarrn

Vařeno na chatě Ludwigsburger Hütte v Ötztalských Alpách

 

klíč k winterraumu

Co budete potřebovat
(pro 1-2 osoby):

  • 250 ml mléka
  • 80 g hladké mouky (typ 700)
  • 50 g másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 2 cl rumu
  • olej
  • jablečná přesnídávka
  • brusinky
  • moučkový cukr

 

 

Příprava Kaiserschmarrn:

  • Vymíchejte mouku s mlékem a krystalovým cukrem, abyste získali husté těsto.
  • Do těsta vmíchejte 1 vejce, zbylá 2 vejce pouze zlehka zapracujte do těsta.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vlijte do něj těsto.
  • Těsto stále mírně nadzvedáváme a po okrajích přidáváme máslo, dokud se těsto nezačne uvolňovat.
  • Pánev přikryjte, nastavte na nízkou teplotu a počkejte přibližně 3 minuty.
  • Dvěma dřevěnými lžícemi natrháme na kousky a poté zkaramelizujeme s vanilkovým cukrem.
  • Nakonec ochutíme rumem, položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.
  • Podávejte s jablečnou omáčkou a brusinkami.