RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT
Kaiserschmarrn
Vařeno na chatě Ludwigsburger Hütte v Ötztalských Alpách
Co budete potřebovat
(pro 1-2 osoby):
- 250 ml mléka
- 80 g hladké mouky (typ 700)
- 50 g másla
- 3 vejce
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce krystalového cukru
- 2 cl rumu
- olej
- jablečná přesnídávka
- brusinky
- moučkový cukr
Příprava Kaiserschmarrn:
- Vymíchejte mouku s mlékem a krystalovým cukrem, abyste získali husté těsto.
- Do těsta vmíchejte 1 vejce, zbylá 2 vejce pouze zlehka zapracujte do těsta.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vlijte do něj těsto.
- Těsto stále mírně nadzvedáváme a po okrajích přidáváme máslo, dokud se těsto nezačne
uvolňovat.
- Pánev přikryjte, nastavte na nízkou teplotu a počkejte přibližně 3 minuty.
- Dvěma dřevěnými lžícemi natrháme na kousky a poté zkaramelizujeme s vanilkovým cukrem.
- Nakonec ochutíme rumem, položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.
- Podávejte s jablečnou omáčkou a brusinkami.